Abonare Site!

We'll not spam mate! We promise.

marți, 8 iunie 2010

Cum sa creezi un favicon

In acest tutorial va voi invata cum sa creati un favicon animat sau staticdar mai intai haideti sa aflam ce este mai exact un favicon. Un favicon este un mic logo cu dimensiunea 32x32 sau 16x16 aflat inaintea adresei URL vizitata.
Acesta poate fi vazut in Adress Bar,sau in Tab-ul deschis si este utilizat pentru a promova logo-ul unei companii sau al unei pagini web.
tutorial
Pentru a face un favicon sa apara in"adress bar"este necesar un script care sa fie introdus in codul"HTML"al paginii respective.Iata codul necesar pentru a strecura faviconul in"adress bar"



Totusi acest cod nu va functiona daca imaginea aleasa pentru favicon nu este uploadata pe un site si linkul copiat al imaginii nu este adaugat in cod:
tutoriale








Luand ca exemplu aceasta poza trebuie uploadat faviconul pe un site precum acesta,copiat link-ul(cel colorat in galben) si inlocuita bucata de cod "favicon.ico"cu link-ul copiat:
tutorial



Cateva site-uri pe care puteti uploada un favicon sunt:
iconj 
Pentru realizarea unui favicon puteti folosi programe precum photoshop,gimp sau o puteti face online aici. Puteti verifica online daca fisierul favicon si modul cum a fost inserat in pagina sunt corecte,aici.
Favicon animat
Daca nu doriti un favicon static,puteti crea unul animat.Pentru a face acest lucru trebuie inserat urmatorul cod:

La fel ca si cu faviconul static"favicon.gif"trebuie inlocuita cu adresa pozei care doriti sa fie favicon.
Pentru a transforma o imagine statica intr-una animata si implicit a genera un favicon animat dati click aici 
Acestea fiind spuse eu va urez spor la treaba!! 








Distribuiti aceasta Postare!
Urmariti →
Distribuiti →
Powered By: Pcpedia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu