Abonare Site!

We'll not spam mate! We promise.

marți, 22 aprilie 2014

Transforma-ti calculatorul intr-o consola

Salut prieteni, va mai aduceti aminte de jocurile pe televizor? Cei care au crescut in anii 90 (spre exemplu eu) cu siguranta isi aduc aminte  cu nostalgie ca inainte de smartphone-uri si tablete erau jocurile pe televizor.
 Tin minte ca la un moment dat chiar infiintasem impreuna cu un prieten "o arena de jocuri" in dormitor unde veneau pustii si plateau un leu ora ca sa se joace mario pe unul din cele trei Terminatoare (copie ieftina Nintendo) pe care le detineam (ma rog ei veneau si ca sa fumeze ca pe afara ii vedeau parintii si le fragezeau oasele).

Tutoriale pcpedia
In fine, ascultand in urma cu doua zile soundtrack-ul din mario mi-au revenit in minte amintirile frumoase de cand eram copil si m-am hotarat sa-mi recreez propria consola de jocuri pentru a juca Mario sau alte jocuri destinate Nintendo direct pe calculator.
Este  simplu si gratuit de facut acest lucru iar pentru asta nu aveti nevoie decat de:
Un program numit ''nes emulator'' pe care il gasiti aici

Site-uri de unde sa descarcati rom-uri (jocurile).Doua din ele le gasiti aici si aici (pe al doilea trebuie sa asteptati 14 secunde inainte sa descarcati)

Un joystic pentru calculator (optional). Daca aveti joystick va fi mai usor sa va jucati decat de pe tastatura.

Pentru a incepe deschideti cu un program de arhivare emulatorul nes pe care l-ati descarcat, creati un folder si copiati fisierele din arhiva in acel folder, dupa ce le-ati copiat dati click-pe "jnes.exe".
Odata instalat mergeti la: "file--open" si deschideti jocul pe care l-ati descarcat mai devreme. Daca folositi tastatura pc-ului si vreti sa schimbati butoanele cu care sa va jucati mergeti la: "imput" iar acolo dati click cu mouse-ul patratelul mic corespunzator fiecarei taste si apoi apasati tasta pe care doriti sa o folositi, ex: butonul de start implicit este litera "S" daca doriti sa schimbati acest lucru dati click cu mouse-ul in patratelul butonului start si apoi apasati alta tasta, spre exemplu "Enter".
Dupa ce ati configurat emulatorul nu mai am ce sa va spun decat: spor la joaca!
Daca aveti intrebari sau sugestii nu ezitati sa le postati la sectiunea "comment"

Distribuiti aceasta Postare!
Urmariti →
Distribuiti →
Powered By: Pcpedia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu